Clafoutis de brie amb pinya
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 6-8 persones:
- 1 pinya força madura
- 100 g de sucre en pols
- 15 g de mantega
- 3 ous
- 100 g de formatge brie tendre
- 75 g de farina
- 50 cl de llet
- 35 g de nous pelades
PREPARACIÓ
1. Peleu i talleu la pinya a talls regulars i no massa grossos. Barregeu-la amb la meitat del sucre i deixeu-la reposar durant 30 minuts.
2. Barregeu els ous amb la resta del sucre, les nous esmicolades com a entrebancs i els 75 g de farina.
3. En un cassó al bany maria, poseu-hi la llet i el formatge. Aixafeu-ho fins que el formatge s'hagi desfet una mica, i tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que us quedi una crema ferma. Barregeu-la amb la base d'ous i farina.
4. Unteu la base d'un motlle amb la mantega, afegiu-hi la pinya i escampeu-hi la barreja per sobre. Poseu-ho al forn uns 35-40 minuts. Servir-ho fred amb el motlle amb sucre en pols.
2. Barregeu els ous amb la resta del sucre, les nous esmicolades com a entrebancs i els 75 g de farina.
3. En un cassó al bany maria, poseu-hi la llet i el formatge. Aixafeu-ho fins que el formatge s'hagi desfet una mica, i tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que us quedi una crema ferma. Barregeu-la amb la base d'ous i farina.
4. Unteu la base d'un motlle amb la mantega, afegiu-hi la pinya i escampeu-hi la barreja per sobre. Poseu-ho al forn uns 35-40 minuts. Servir-ho fred amb el motlle amb sucre en pols.