Civet de carré de xai amb Merlot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Llopart
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
- Informació nutricional -Obre
La carn de caprí es classifica coma a vermella o blanca segons l'edat de l'animal. El xai, amb coloració més intensa, te més quantitat de ferro que el cabrit.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 costellam de xai
- 4 alls
- 1/2 l de vi Merlot
- 2 cebes
- 4 pastanagues
- 2 porros
- 1 api
- 100 g de meló cantalup
- 100 g de maduixots
- farigola, llorer i romaní
- 50 g de mantega
- oli d'oliva
- sal i pebre
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli fregiu els alls aixafats.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el costellam de xai salpebrat. Quan el xai estigui ben ros, poseu-hi la ceba, el porro, l'api i la pastanaga, tot tallat a trossos, la farigola, el romaní i el llorer i deixeu-ho coure fins que les verdures estiguin daurades. Després, cobriu-ho tot amb el vi Merlot i deixeu-ho coure durant 30 minuts. A continuació, retireu el costellam, reserveu-lo i coleu la salsa i reserveu-la. Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega salteu els maduixots tallats per la meitat i el meló tallat a tires. Finalment, poseu-hi una mica de sucre per sobre i deixeu-los caramelitzar una mica. I ja per acabar, emplateu el costellam, poseu-hi els maduixots i el meló al voltant, i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el costellam de xai salpebrat. Quan el xai estigui ben ros, poseu-hi la ceba, el porro, l'api i la pastanaga, tot tallat a trossos, la farigola, el romaní i el llorer i deixeu-ho coure fins que les verdures estiguin daurades. Després, cobriu-ho tot amb el vi Merlot i deixeu-ho coure durant 30 minuts. A continuació, retireu el costellam, reserveu-lo i coleu la salsa i reserveu-la. Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega salteu els maduixots tallats per la meitat i el meló tallat a tires. Finalment, poseu-hi una mica de sucre per sobre i deixeu-los caramelitzar una mica. I ja per acabar, emplateu el costellam, poseu-hi els maduixots i el meló al voltant, i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.