Cigrons i bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà dessalat
- 400 g de cigrons
- 2 cebes
- 1 fulla de llorer
- 3 alls
- 1 patata
- 3 tomàquets
- 1 gotet de vi blanc
- 3 ous durs
- 3 carxofes bullides
- sal
- farina
- 1 got d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els cigrons que prèviament haureu tingut en remull en una cassola i deixeu-los bullir durant 30 minuts.
A continuació, poseu l'oli i les cebes picades en una altra cassola i remeneu-ho. Incorporeu-hi els alls picats i el llorer, i deixeu-ho coure fins que les cebes estiguin ben rosses. Afegiu-hi el vi blanc i la salsa de tomàquet, i remeneu-ho. Quan el vi s'hagi reduït, incorporeu-hi les patates, una mica de l'aigua de bullir els cigrons i la sal, i deixeu coure 10 minuts més. Després, afegiu-hi els cigrons que heu bullit i deixeu-ho reduir. Tot seguit, talleu les carxofes, l'ou dur i el bacallà a trossos. Enfarineu el bacallà i poseu-lo a la cassola, juntament amb les carxofes i l'ou. Deixeu-ho coure 5 minuts més i emplateu-ho.
A continuació, poseu l'oli i les cebes picades en una altra cassola i remeneu-ho. Incorporeu-hi els alls picats i el llorer, i deixeu-ho coure fins que les cebes estiguin ben rosses. Afegiu-hi el vi blanc i la salsa de tomàquet, i remeneu-ho. Quan el vi s'hagi reduït, incorporeu-hi les patates, una mica de l'aigua de bullir els cigrons i la sal, i deixeu coure 10 minuts més. Després, afegiu-hi els cigrons que heu bullit i deixeu-ho reduir. Tot seguit, talleu les carxofes, l'ou dur i el bacallà a trossos. Enfarineu el bacallà i poseu-lo a la cassola, juntament amb les carxofes i l'ou. Deixeu-ho coure 5 minuts més i emplateu-ho.