Cigrons amb patates i calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Amaré
INGREDIENTS
- 1/4 de kg de cigrons
- 1/2 kg de patates
- 1/4 de kg de calamars
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 cabeça d'alls
- 1 gotet de vi blanc
- sal, pebre
- oli d'oliva
- 2 tomàquets ratllats
- 1 fulla de llorer
- 1 l de brou de peix
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli a escalfar en una cassola, i quan estigui calent, enrossiu-hi les anelles de calamars.
Un cop rosses, afegiu-hi la ceba picada i daureu-la-hi. Tot seguit, tireu-hi un tros de pebrot vermell, la cabeça d'alls, 2 fulles de llorer, sal i pebre, i sofregiu-ho ben a poc a poc. Quan la cabeça d'alls estigui ben daurada, poseu-hi una cullerada de tomàquet ratllat. Un cop tingueu el sofregit a punt, aboqueu-hi un raig de vi blanc i el brou de peix, i deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi les patates tallades a daus i feu-les bullir durant 15 minuts. Retireu la cabeça d'alls i el pebrot, tireu-hi els cigrons, prèviament bullits, i 5 minuts després, ja tindreu el plat a punt de servir.
Un cop rosses, afegiu-hi la ceba picada i daureu-la-hi. Tot seguit, tireu-hi un tros de pebrot vermell, la cabeça d'alls, 2 fulles de llorer, sal i pebre, i sofregiu-ho ben a poc a poc. Quan la cabeça d'alls estigui ben daurada, poseu-hi una cullerada de tomàquet ratllat. Un cop tingueu el sofregit a punt, aboqueu-hi un raig de vi blanc i el brou de peix, i deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi les patates tallades a daus i feu-les bullir durant 15 minuts. Retireu la cabeça d'alls i el pebrot, tireu-hi els cigrons, prèviament bullits, i 5 minuts després, ja tindreu el plat a punt de servir.