Cigrons amb gambots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Gruber
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de cigrons bullits
- 8 gambots
- 2 cebes
- 100 g de llom ibèric
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva
- sal
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, juntament amb els grans d'all i la fulla de llorer.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el llom ibèric tallat a daus i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els caps dels gambots durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi una mica d'aigua i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després, tritureu-ho amb el Túrmix, coleu-ho i reserveu el suc.
A continuació, poseu el suc dels gambots a la cassola dels cigrons, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de gambot prèviament pelades i salades.
Finalment, en una paella amb oli abundant fregiu el porro tallat en juliana i prèviament enfarinat.
I ja per acabar, emplateu els cigrons, poseu-hi els gambots a sobre i cobriu-los amb el porro fregit.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el llom ibèric tallat a daus i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els caps dels gambots durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi una mica d'aigua i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després, tritureu-ho amb el Túrmix, coleu-ho i reserveu el suc.
A continuació, poseu el suc dels gambots a la cassola dels cigrons, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de gambot prèviament pelades i salades.
Finalment, en una paella amb oli abundant fregiu el porro tallat en juliana i prèviament enfarinat.
I ja per acabar, emplateu els cigrons, poseu-hi els gambots a sobre i cobriu-los amb el porro fregit.