Cigrons amb bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Jaumet
INGREDIENTS
- 4 talls de llom de bacallà
- cigrons (1/2 kg si són crus i 1 kg si són cuits)
- 1 got d'oli d'oliva
- 1 ceba grossa
- 1 tomàquet
- 1 fulla de llorer
- brou (o aigua de bullir els cigrons)
- pebre vermell
- all i julivert
- 2 ous durs
- farina
PREPARACIÓ
Enfarineu i fregiu els talls de bacallà, prèviament dessalat.
Poseu l'oli en què heu fregit el bacallà en una cassola de fang, i daureu-hi la ceba tallada a làmines, amb una fulla de llorer. Quan la ceba ja estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet. I quan el sofegit ja estigui a punt, tireu-hi els cigrons, una mica de l'aigua en què els heu bullit, i una mica de pebre vermell dolç. Remeneu-ho una mica i, a continuació, poseu-hi els talls de bacallà, l'all i el julivert trinxats, i els ous durs. Si cal, rectifiqueu-ho de sal. Tot seguit, tapeu la cassola i deixeu que es vagi coent, a foc lent, i durant 30 o 35 minuts.
Poseu l'oli en què heu fregit el bacallà en una cassola de fang, i daureu-hi la ceba tallada a làmines, amb una fulla de llorer. Quan la ceba ja estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet. I quan el sofegit ja estigui a punt, tireu-hi els cigrons, una mica de l'aigua en què els heu bullit, i una mica de pebre vermell dolç. Remeneu-ho una mica i, a continuació, poseu-hi els talls de bacallà, l'all i el julivert trinxats, i els ous durs. Si cal, rectifiqueu-ho de sal. Tot seguit, tapeu la cassola i deixeu que es vagi coent, a foc lent, i durant 30 o 35 minuts.