Cérvol rostit amb castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Mascaró
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just

INGREDIENTS

  • 1 costella de cérvol de 2,5 kg
  • 1 l de brou fosc
  • 1 l de vi
  • 1 cullerada de conyac
  • 2 cullerades de gelea de gerds
  • 1/2 kg de castanyes
  • 1/2 l de llet
  • oli, sal i pebre
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 api
  • 1 cabeça d'alls

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu la costella de cérvol i reserveu-ne els retalls.

Per adobar el cérvol, poseu en una safata la costella neta, els alls, els retalls, la ceba, el porro, l'api, la pastanaga, tot tallat a trossets, i el vi, i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, retireu la costella i reserveu-la.

Per fer la salsa de gerds, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu les verdures de l'adob. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la meitat del vi i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, poseu-hi el conyac, la gelea i el brou, i deixeu-ho coure tot durant un parell d'hores a foc lent.

Mentrestant, en una cassola amb oli abundant fregiu la costella, prèviament salpebrada, fins que quedi ben daurada.

Per fer el puré de castanyes, poseu la llet i les castanyes pelades en un cassó i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.

I ja per acabar, emplateu la costella tallada a rodanxes, poseu el puré de castanyes al costat i salseu-ho tot amb la salsa de gerds.
Anar al contingut