Cérvol rostit amb castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Mascaró
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just
INGREDIENTS
- 1 costella de cérvol de 2,5 kg
- 1 l de brou fosc
- 1 l de vi
- 1 cullerada de conyac
- 2 cullerades de gelea de gerds
- 1/2 kg de castanyes
- 1/2 l de llet
- oli, sal i pebre
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 api
- 1 cabeça d'alls
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu la costella de cérvol i reserveu-ne els retalls.
Per adobar el cérvol, poseu en una safata la costella neta, els alls, els retalls, la ceba, el porro, l'api, la pastanaga, tot tallat a trossets, i el vi, i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, retireu la costella i reserveu-la.
Per fer la salsa de gerds, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu les verdures de l'adob. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la meitat del vi i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, poseu-hi el conyac, la gelea i el brou, i deixeu-ho coure tot durant un parell d'hores a foc lent.
Mentrestant, en una cassola amb oli abundant fregiu la costella, prèviament salpebrada, fins que quedi ben daurada.
Per fer el puré de castanyes, poseu la llet i les castanyes pelades en un cassó i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu la costella tallada a rodanxes, poseu el puré de castanyes al costat i salseu-ho tot amb la salsa de gerds.
Per adobar el cérvol, poseu en una safata la costella neta, els alls, els retalls, la ceba, el porro, l'api, la pastanaga, tot tallat a trossets, i el vi, i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, retireu la costella i reserveu-la.
Per fer la salsa de gerds, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu les verdures de l'adob. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la meitat del vi i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, poseu-hi el conyac, la gelea i el brou, i deixeu-ho coure tot durant un parell d'hores a foc lent.
Mentrestant, en una cassola amb oli abundant fregiu la costella, prèviament salpebrada, fins que quedi ben daurada.
Per fer el puré de castanyes, poseu la llet i les castanyes pelades en un cassó i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-ho tot amb el túrmix i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu la costella tallada a rodanxes, poseu el puré de castanyes al costat i salseu-ho tot amb la salsa de gerds.