Cebes de Vila-sacra farcides de botifarra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Andreu Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de can Serra, Empuriabrava (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 8 cebes de Vila-sacra
  • Per al farcit:
  • 1 poma golden
  • 26 g de pinyons
  • 25 g de panses de Corint
  • 150 g de carn de botifarra
  • sal
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 1/2 copeta d'anís
  • Per a la salsa:
  • 70 g de mantega
  • 30 g de farina
  • 1/2 l del brou de bullir la ceba
  • 1/2 copeta de moscatell

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i buideu les cebes.
A continuació, en un cassó amb aigua, bulliu-hi durant 10 minuts les cebes i el que n'heu extret. Seguidament, retireu-ne les cebes i reserveu-ne la part de fora i el brou.

Per fer el farcit, en un cassó amb una mica de mantega i oli, sofregiu-hi la carn de la botifarra. Quan estigui daurada, afegiu-hi la poma tallada a trossets, els pinyons, les panses, l'oli i una mica de sal, i deixeu-ho coure tot durant uns 10 minuts.

Tot seguit, farciu les cebes amb la barreja de carn de botifarra i poseu-les al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Per fer la salsa, poseu en un cassó la mantega i la farina. Quan agafi un color daurat, afegiu-hi el brou de les cebes, el moscatell, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu les cebes farcides i salseu-les.
Anar al contingut