Cebes de Vila-sacra farcides de botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de can Serra, Empuriabrava (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 8 cebes de Vila-sacra
- Per al farcit:
- 1 poma golden
- 26 g de pinyons
- 25 g de panses de Corint
- 150 g de carn de botifarra
- sal
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- 1/2 copeta d'anís
- Per a la salsa:
- 70 g de mantega
- 30 g de farina
- 1/2 l del brou de bullir la ceba
- 1/2 copeta de moscatell
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i buideu les cebes.
A continuació, en un cassó amb aigua, bulliu-hi durant 10 minuts les cebes i el que n'heu extret. Seguidament, retireu-ne les cebes i reserveu-ne la part de fora i el brou.
Per fer el farcit, en un cassó amb una mica de mantega i oli, sofregiu-hi la carn de la botifarra. Quan estigui daurada, afegiu-hi la poma tallada a trossets, els pinyons, les panses, l'oli i una mica de sal, i deixeu-ho coure tot durant uns 10 minuts.
Tot seguit, farciu les cebes amb la barreja de carn de botifarra i poseu-les al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la mantega i la farina. Quan agafi un color daurat, afegiu-hi el brou de les cebes, el moscatell, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu les cebes farcides i salseu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua, bulliu-hi durant 10 minuts les cebes i el que n'heu extret. Seguidament, retireu-ne les cebes i reserveu-ne la part de fora i el brou.
Per fer el farcit, en un cassó amb una mica de mantega i oli, sofregiu-hi la carn de la botifarra. Quan estigui daurada, afegiu-hi la poma tallada a trossets, els pinyons, les panses, l'oli i una mica de sal, i deixeu-ho coure tot durant uns 10 minuts.
Tot seguit, farciu les cebes amb la barreja de carn de botifarra i poseu-les al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la mantega i la farina. Quan agafi un color daurat, afegiu-hi el brou de les cebes, el moscatell, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu les cebes farcides i salseu-les.