Cassola del tros
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Roma
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els cargols, si els comparem amb altres carns, te un baix contingut calòric i en canvi les seves proteïnes contenen aminoàcids essencials igual que la carn vermella.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 100 g de cansalada
- 150 g de costella de porc
- 150 g de llonganissa tendra
- 150 g de botifarra negra
- 300 g de conill
- 1/2 kg de cargols nets i bullits
- 2 cebes mitjanes
- 4 alls
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 albergínia
- 1 tomàquet madur ratllat
- 1 branqueta de timó
- 1 bitxo petit
- 500 g de patates
- 500 g d'espinacs
- sal, pebre negre
- oli d'oliva
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli fregiu la cansalada, la costella, la llonganissa i el conill tot tallat a trossos i prèviament salpebrats.
Quan estiguin ben dauradets, retireu la carn, reserveu-la i a la mateixa cassola sofregiu la ceba i l'all picat. Quan estiguin rossos, afegiu-hi l'albergínia i els pebrots tallats a dauets i el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
A continuació, poseu-hi unes quantes fulles d'espinacs tallades a trossos, els cargols, la carn prèviament fregida, la patata pelada i escapçada, cobriu-ho tot amb aigua calenta i deixeu-ho coure.
Quan la patata estigui al punt, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el bitxo, el timó, la botifarra negra tallada a rodanxes i les fulles d'espinacs i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la carn amb els cargols, les patates i els espinacs.
Quan estiguin ben dauradets, retireu la carn, reserveu-la i a la mateixa cassola sofregiu la ceba i l'all picat. Quan estiguin rossos, afegiu-hi l'albergínia i els pebrots tallats a dauets i el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
A continuació, poseu-hi unes quantes fulles d'espinacs tallades a trossos, els cargols, la carn prèviament fregida, la patata pelada i escapçada, cobriu-ho tot amb aigua calenta i deixeu-ho coure.
Quan la patata estigui al punt, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el bitxo, el timó, la botifarra negra tallada a rodanxes i les fulles d'espinacs i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la carn amb els cargols, les patates i els espinacs.