Cassola de tros
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joël Castanyé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
La carn del cargol destaca per al seu baix contingut en greixos. Tot i que pel seu contingut en altres carns, aquesta recepta s'ha de ingerir de forma ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de conill, una peça
- 1 kg de cargols
- 300 g de cap de costella de porc
- 200 g de cansalada viada
- 100 g de botifarra negra
- 3 patates
- brou de pollastre o aigua
- 400 g d'espinacs
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba grossa
- 1 got de vi blanc
- 3 grans d'all
- bitxo, julivert, llorer
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli abundant fregiu la cansalada, el conill, la costella i la botifarra negra, tot tallat a trossos.
Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho i reserveu-ho. A continuació, a la mateixa cassola poseu-hi la ceba i l'all, prèviament confitats i picats, els tomàquets ratllats, el julivert picat, els cargols, les patates, ja pelades i tallades a daus, el llorer i el bitxo i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau durant uns 5 minuts. Seguidament, poseu-hi el vi blanc, els espinacs, el brou de pollastre, la cansalada, el conill, la costella i la botifarra negra i deixeu-ho coure tot junt a foc mig durant uns 45 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i ja ho podeu emplatar.
Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho i reserveu-ho. A continuació, a la mateixa cassola poseu-hi la ceba i l'all, prèviament confitats i picats, els tomàquets ratllats, el julivert picat, els cargols, les patates, ja pelades i tallades a daus, el llorer i el bitxo i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau durant uns 5 minuts. Seguidament, poseu-hi el vi blanc, els espinacs, el brou de pollastre, la cansalada, el conill, la costella i la botifarra negra i deixeu-ho coure tot junt a foc mig durant uns 45 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i ja ho podeu emplatar.