Cassola de mongetes amb porc

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 400 g de mongetes seques
  • 1 os de pernil
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 ceba petita
  • 4 claus d'olor
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • 2 pastanagues
  • 1 all
  • 1/4 de careta de porc (morro i orella)
  • 4 trossos de botifarra negra
  • 4 trossos de botifarra crua
  • 1 llenca de cansalada
  • 1ramet d'herbes
  • 1 got d'oli d'oliva
  • pa ratllat blanc

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les mongetes que prèviament haureu tingut en remull en una cassola.
Incorporeu-hi l'all, el ramet d'herbes, l'os de pernil, el llorer, la ceba amb claus d'olor i la pastanaga, i deixeu-ho coure durant 25 minuts. A continuació, poseu aigua en un cassó i afegiu-hi el morro i l'orella escaldats i les botifarres. Després, poseu oli en una paella i fregiu la llenca de cansalada. Incorporeu-hi l'all i la ceba picats i coeu-ho fins que quedi ben ros. Tot seguit, poseu la carn de porc a la cassola amb les mongetes. Afegiu-hi la cansalada amb la ceba i l'all. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Per acabar, poseu-ho tot en una cassola de fang, cobriu-ho amb pa ratllat i afegiu-hi un rajolí d'oli. Gratineu-ho al forn i decoreu-ho amb la pastanaga tallada a rodanxes, el romaní i la farigola.
Anar al contingut