Cassola de carxofes i pa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
- 8 carxofes
- 2 escalunyes
- 1 porro
- 500 ml d'aigua
- 100 g pasta seca (petita)
- 100 g de pa sec
- Farigola
- oli
- sal
- Per a la picada:
- 70 g de parmesà
- 1 all
- 30 g de pinyons
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli poseu-hi l'escalunya picada i tireu-hi una mica de sal. Mentre es cou, a foc baix, talleu el porro, afegiu-lo a la cassola i deixeu-ho coure uns 3 minuts. Mentrestant, talleu les carxofes a vuitens, poseu-les també a la cassola, saleu-ho tot una mica més i deixeu-ho sofregir un minut més. Seguidament, tireu-hi la pasta, una punta de farigola i l'aigua i deixeu-ho bullir uns 12 minuts.
A continuació, mentre preescalfeu el forn al màxim, llesqueu el pa sec, afegiu les llesques a la cassola i feu la picada en un morter: piqueu l'all, afegiu-hi els pinyons i el parmesà ratllat i emulsioneu-ho amb oli al gust.
Tot seguit, aboqueu la picada damunt del pa que teniu a la cassola i poseu-ho a gratinar al forn a la màxima potència, 1 o 2 minuts, fins que tingui el color que us agradi.
I ja per acabar, ja podeu servir la cassola. Si la deixeu reposar un mínim de mitja hora, molt millor.
A continuació, mentre preescalfeu el forn al màxim, llesqueu el pa sec, afegiu les llesques a la cassola i feu la picada en un morter: piqueu l'all, afegiu-hi els pinyons i el parmesà ratllat i emulsioneu-ho amb oli al gust.
Tot seguit, aboqueu la picada damunt del pa que teniu a la cassola i poseu-ho a gratinar al forn a la màxima potència, 1 o 2 minuts, fins que tingui el color que us agradi.
I ja per acabar, ja podeu servir la cassola. Si la deixeu reposar un mínim de mitja hora, molt millor.