Cassola de bacallà i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roser Vall (perruquera de Riudecanyes)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 talls de bacallà dessalat
- 150 g de pèsols
- 4 carxofes
- 2 ous durs
- farina blanca
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Per a la picada:
- 1 cabeça d'alls escalivats
- 1 all
- 30 g d'ametlles torrades
- 20 g d'avellanes torrades
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les carxofes a trossos i sofregiu-les en una paella amb oli calent fins que siguin rosses.
A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo a la mateixa paella, sense que us quedi gaire ros.
Mentrestant, desgraneu els pèsols, escaldeu-los en una cassola amb aigua bullint, coleu-los, reserveu-los i reserveu també l'aigua d'escaldar-los.
Per fer la picada, piqueu al morter els alls escalivats, l'all cru, les ametlles, les avellanes i el julivert.
Tot seguit, en una cassola, sofregiu la picada. Quan sigui rosseta, poseu-hi mitja cullerada de farina, remeneu-la fins que s'hagi desfet, afegiu-hi l'aigua d'escaldar els pèsols i deixeu-ho bullir fins que s'espesseixi i agafi textura. Després, incorporeu-hi el bacallà, els pèsols, i les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure de 6 a 8 minuts més.
Per fer els ous durs, poseu-los en un cassó amb aigua bullint durant uns minuts, després, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los per la meitat.
I ja per acabar, afegiu els ous durs a la cassola i ja la podeu servir.
A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo a la mateixa paella, sense que us quedi gaire ros.
Mentrestant, desgraneu els pèsols, escaldeu-los en una cassola amb aigua bullint, coleu-los, reserveu-los i reserveu també l'aigua d'escaldar-los.
Per fer la picada, piqueu al morter els alls escalivats, l'all cru, les ametlles, les avellanes i el julivert.
Tot seguit, en una cassola, sofregiu la picada. Quan sigui rosseta, poseu-hi mitja cullerada de farina, remeneu-la fins que s'hagi desfet, afegiu-hi l'aigua d'escaldar els pèsols i deixeu-ho bullir fins que s'espesseixi i agafi textura. Després, incorporeu-hi el bacallà, els pèsols, i les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure de 6 a 8 minuts més.
Per fer els ous durs, poseu-los en un cassó amb aigua bullint durant uns minuts, després, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los per la meitat.
I ja per acabar, afegiu els ous durs a la cassola i ja la podeu servir.