Cassola de bacallà i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roser Vall (perruquera de Riudecanyes)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 150 g de pèsols
  • 4 carxofes
  • 2 ous durs
  • farina blanca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • Per a la picada:
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 1 all
  • 30 g d'ametlles torrades
  • 20 g d'avellanes torrades
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les carxofes a trossos i sofregiu-les en una paella amb oli calent fins que siguin rosses.

A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo a la mateixa paella, sense que us quedi gaire ros.

Mentrestant, desgraneu els pèsols, escaldeu-los en una cassola amb aigua bullint, coleu-los, reserveu-los i reserveu també l'aigua d'escaldar-los.

Per fer la picada, piqueu al morter els alls escalivats, l'all cru, les ametlles, les avellanes i el julivert.

Tot seguit, en una cassola, sofregiu la picada. Quan sigui rosseta, poseu-hi mitja cullerada de farina, remeneu-la fins que s'hagi desfet, afegiu-hi l'aigua d'escaldar els pèsols i deixeu-ho bullir fins que s'espesseixi i agafi textura. Després, incorporeu-hi el bacallà, els pèsols, i les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure de 6 a 8 minuts més.

Per fer els ous durs, poseu-los en un cassó amb aigua bullint durant uns minuts, després, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los per la meitat.

I ja per acabar, afegiu els ous durs a la cassola i ja la podeu servir.
Anar al contingut