Carxofes farcides de ceps amb fetge d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 12 carxofes
- 2 cebes mitjanes
- 400 g de ceps
- 4 escalopes de fetge d'ànec fresc
- 250 g de cebetes
- 20 g de sucre
- 50 g de mantega
- Oli de gira-sol
- 2 copes de cava
- suc d'una llimona
- sal i sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les carxofes, buideu-les per dins i escaldeu-les en un cassó amb aigua, suc de llimona i una mica de sal.
Per fer el farcit, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi els ceps picats, retifiqueu-ho de sal i salteu-ho. Després, farciu les carxofes amb la ceba i els ceps.
A continuació, poseu una mica de mantega en un cassó. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi les cebetes, el sucre i el cava i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, feu el fetge d'ànec en una paella ben calenta. Només volta i volta.
Finalment, poseu un tros de fetge d'ànec sobre cada carxofa farcida i deixeu-les coure al forn durant dos minuts a 180 graus. Emplateu les carxofes i guarniu-les amb una mica de sal Maldon.
Per fer el farcit, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi els ceps picats, retifiqueu-ho de sal i salteu-ho. Després, farciu les carxofes amb la ceba i els ceps.
A continuació, poseu una mica de mantega en un cassó. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi les cebetes, el sucre i el cava i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, feu el fetge d'ànec en una paella ben calenta. Només volta i volta.
Finalment, poseu un tros de fetge d'ànec sobre cada carxofa farcida i deixeu-les coure al forn durant dos minuts a 180 graus. Emplateu les carxofes i guarniu-les amb una mica de sal Maldon.