Carxofes confitades amb pernil i sopa de botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 carxofes
- oli de gira-sol
- 2,5 l d'aigua mineral
- 1 tros de jarret
- 1 pit de gallina
- 1 os de pernil
- 1 api
- 1 nap
- 1 xirivia
- 1/2 kg de botifarra negra
- 3 llesques de pernil salat
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les carxofes i poseu els cors a confitar en un cassó amb oli de gira-sol abundant durant dues hores i mitja a 120 graus.
A continuació, feu un brou amb l'aigua, el jarret, el pit de gallina, l'os de pernil, el nap, l'api i la xirivia. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un cassó juntament amb la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-ho coure tot junt durant durant una estona més. Després, tritureu-lo amb el túrmix i reserveu-lo. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el pernil durant uns segons fins que quedi cruixent i finalment, tritureu-lo amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu la sopa de botifarra, poseu-hi les carxofes a sobre i guarniu el plat amb el pernil triturat.
A continuació, feu un brou amb l'aigua, el jarret, el pit de gallina, l'os de pernil, el nap, l'api i la xirivia. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un cassó juntament amb la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-ho coure tot junt durant durant una estona més. Després, tritureu-lo amb el túrmix i reserveu-lo. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el pernil durant uns segons fins que quedi cruixent i finalment, tritureu-lo amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu la sopa de botifarra, poseu-hi les carxofes a sobre i guarniu el plat amb el pernil triturat.