Carpaccio de peu de porc amb fetge d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Mestres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 3 peus de porc
- 3 tires d'ànec semicuit
- 150 g de llenties pardines
- 1 manat d'herbes
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva
- vinagre
- sal
- pebre negre en gra
- ginebró
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els peus de porc en una olla amb aigua, un ramet d'herbes, una mica de vi blanc, uns quants ginebrons aixafats i pebre negre.
Després desosseu els peus de porc i salpebreu-los. Tot seguit, farciu-los amb una barreta de foie gras i emboliqueu-los amb paper film com si fos un caramel. Deixeu-los refredar a la nevera fins que quedin ben presos. A continuació, escalfeu les llenties, que prèviament haureu cuit amb herbes, porro, pastanaga, api, sal i pebre, en un cassó amb una mica d'aigua. Mentrestant, retireu l'embolcall als peus de porc, talleu-los a llesques ben primes i poseu-los en un plat. Per preparar la vinagreta, poseu oli, sal, pebre i vinagre en un bol, i remeneu-ho una mica. Després escorreu les llenties, poseu-les al plat amb els peus de porc i afegiu-hi la vinagreta al damunt i una mica de foie gras. I per decorar, incorporeu-hi una mica de julivert i un tomàquet pelat sense llavors.
Després desosseu els peus de porc i salpebreu-los. Tot seguit, farciu-los amb una barreta de foie gras i emboliqueu-los amb paper film com si fos un caramel. Deixeu-los refredar a la nevera fins que quedin ben presos. A continuació, escalfeu les llenties, que prèviament haureu cuit amb herbes, porro, pastanaga, api, sal i pebre, en un cassó amb una mica d'aigua. Mentrestant, retireu l'embolcall als peus de porc, talleu-los a llesques ben primes i poseu-los en un plat. Per preparar la vinagreta, poseu oli, sal, pebre i vinagre en un bol, i remeneu-ho una mica. Després escorreu les llenties, poseu-les al plat amb els peus de porc i afegiu-hi la vinagreta al damunt i una mica de foie gras. I per decorar, incorporeu-hi una mica de julivert i un tomàquet pelat sense llavors.