Carpaccio de bacallà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat o una peça
  • 1 gra d'all
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 12 olives negres sense os
  • 1 copeta de vi
  • julivert pìcat
  • 1/2 llimona
  • sal Per a la guarnició:
  • api
  • pastanaga

PREPARACIÓ

Per a fer aquest plat necessiteu una bossa de plàstic transparent.
Obriu-la i esteneu-la damunt el marbre. Agafeu el llom del bacallà, talleu-lo ben finet i col.loqueu-lo damunt el plàstic amb molta cura i deixant una mica de separació. Doblegueu la bossa i, amb molta cura, aplaneu-ho tot picant suaument. Deixeu-ho a la nevera perquè reposi. D'altra banda, prepareu la vinagreta en un bol amb el vinagre i una mica de llimona i comenceu-ho a emulsionar. Afegiu-hi una mica d'oli i continueu remenant. Tireu-hi també l'oliva negra tallada a làmines, i sense deixar de remenar, torneu-hi a tirar oli. Us ha de quedar ben emulsionat. Aleshores unteu ben untat el plat amb un gra d'all i pinteu-ho amb la vinagreta fins que us quedi ben repartit. Agafeu el bacallà de la nevera i traieu-li el plàstic. Amaniu-ho amb vinagreta, i per donar-hi un toc de color, serviu-ho amb unes tires de pastanaga, nap blanc (dolç) i remolatxa. Decoreu-ho amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut