Carn amb tàperes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montserrat Forns (mestressa de casa de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 350 g de carn picada de porc
  • 350 g de carn picada de vedella
  • 200 g de pernil natural dolç
  • 1 llauna d'anxoves
  • 2 ous
  • 2 llesques de pa
  • nou moscada
  • mantega
  • sal
  • pebre
  • farina de galeta
  • Per fer la salsa:
  • 100 g de mantega
  • 300 g de brou de pollastre
  • 75 g de xerès sec
  • 1 pot de tàperes
  • maizena (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la carn picada de porc i la de vedella i barregeu-les bé amb una forquilla. Després, trinxeu el pernil dolç, piqueu les anxoves, afegiu-ho al bol juntament amb els ous i les llesques de pa picades i barregeu-ho tot amb una espàtula. Seguidament, poseu-hi la sal, el pebre i la nou moscada i torneu a barrejar-ho bé amb l'espàtula. A continuació, agafeu la massa amb les mans, treballeu-la bé, doneu-li forma de pilota allargada, arrebosseu-la amb la farina de galeta i fregiu-la en una cassola, ja calenta, amb la mantega prèviament desfeta. Quan la pilota estigui daurada per tots els cantons, afegiu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Quan ja hagi reduït, poseu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi les tàperes i deixeu-ho coure uns 10 o 15 minuts més. Finalment, si la salsa us queda molt líquida, podeu afegir-hi maizena per espessir-la .

I ja per acabar, serviu la pilota a talls, acompanyada de les tàperes i de la salsa que ha quedat a la cassola.
Anar al contingut