Carn amb tàperes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Forns (mestressa de casa de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 350 g de carn picada de porc
- 350 g de carn picada de vedella
- 200 g de pernil natural dolç
- 1 llauna d'anxoves
- 2 ous
- 2 llesques de pa
- nou moscada
- mantega
- sal
- pebre
- farina de galeta
- Per fer la salsa:
- 100 g de mantega
- 300 g de brou de pollastre
- 75 g de xerès sec
- 1 pot de tàperes
- maizena (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la carn picada de porc i la de vedella i barregeu-les bé amb una forquilla. Després, trinxeu el pernil dolç, piqueu les anxoves, afegiu-ho al bol juntament amb els ous i les llesques de pa picades i barregeu-ho tot amb una espàtula. Seguidament, poseu-hi la sal, el pebre i la nou moscada i torneu a barrejar-ho bé amb l'espàtula. A continuació, agafeu la massa amb les mans, treballeu-la bé, doneu-li forma de pilota allargada, arrebosseu-la amb la farina de galeta i fregiu-la en una cassola, ja calenta, amb la mantega prèviament desfeta. Quan la pilota estigui daurada per tots els cantons, afegiu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Quan ja hagi reduït, poseu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi les tàperes i deixeu-ho coure uns 10 o 15 minuts més. Finalment, si la salsa us queda molt líquida, podeu afegir-hi maizena per espessir-la .
I ja per acabar, serviu la pilota a talls, acompanyada de les tàperes i de la salsa que ha quedat a la cassola.
I ja per acabar, serviu la pilota a talls, acompanyada de les tàperes i de la salsa que ha quedat a la cassola.