Carlota de poma caramel·litzada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 2 pomes 'Gran Smith'
- 60 g de sucre
- 40 g de mel
- 30 g de mantega
- 5 ml de suc de llimona
- sal
- 4 discos de pasta de full
- 200 cl de nata líquida
- 1/2 canó de vainilla
- 160 g de formatge fresc
- 32 g de nata
- 24 g de sucre
- gelat de canyella
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les pomes i talleu-les en octaus.
Remulleu-les amb suc de llimona perquè no s'oxidin. A continuació, poseu sucre en una paella i deixeu-lo desfer. Quan s'hagi desfet, incorporeu-hi la mel, la sal i el suc de llimona. Després, caramel·litzeu-hi els trossos de poma. Mentrestant, poseu en un cassó la nata líquida i les llavors d'una beina de canyella, i deixeu-ho infusionar. Tot seguit, poseu en un bol el formatge fresc, afegiu-hi la nata i barregeu-ho bé. Després, col·loqueu-ho dins d'una màniga pastissera. Després, poseu una mica de formatge sobre un disc de pasta de full, col·loqueu-hi la poma caramel·litzada a sobre i disposeu el disc al centre del plat. Acompanyeu-ho amb l'infusió de sopa i nata líquida.
Remulleu-les amb suc de llimona perquè no s'oxidin. A continuació, poseu sucre en una paella i deixeu-lo desfer. Quan s'hagi desfet, incorporeu-hi la mel, la sal i el suc de llimona. Després, caramel·litzeu-hi els trossos de poma. Mentrestant, poseu en un cassó la nata líquida i les llavors d'una beina de canyella, i deixeu-ho infusionar. Tot seguit, poseu en un bol el formatge fresc, afegiu-hi la nata i barregeu-ho bé. Després, col·loqueu-ho dins d'una màniga pastissera. Després, poseu una mica de formatge sobre un disc de pasta de full, col·loqueu-hi la poma caramel·litzada a sobre i disposeu el disc al centre del plat. Acompanyeu-ho amb l'infusió de sopa i nata líquida.