Carlota de poma caramel·litzada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Pallàs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)

INGREDIENTS

  • 2 pomes 'Gran Smith'
  • 60 g de sucre
  • 40 g de mel
  • 30 g de mantega
  • 5 ml de suc de llimona
  • sal
  • 4 discos de pasta de full
  • 200 cl de nata líquida
  • 1/2 canó de vainilla
  • 160 g de formatge fresc
  • 32 g de nata
  • 24 g de sucre
  • gelat de canyella

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les pomes i talleu-les en octaus.
Remulleu-les amb suc de llimona perquè no s'oxidin. A continuació, poseu sucre en una paella i deixeu-lo desfer. Quan s'hagi desfet, incorporeu-hi la mel, la sal i el suc de llimona. Després, caramel·litzeu-hi els trossos de poma. Mentrestant, poseu en un cassó la nata líquida i les llavors d'una beina de canyella, i deixeu-ho infusionar. Tot seguit, poseu en un bol el formatge fresc, afegiu-hi la nata i barregeu-ho bé. Després, col·loqueu-ho dins d'una màniga pastissera. Després, poseu una mica de formatge sobre un disc de pasta de full, col·loqueu-hi la poma caramel·litzada a sobre i disposeu el disc al centre del plat. Acompanyeu-ho amb l'infusió de sopa i nata líquida.
Anar al contingut