Cargolines de pa amb tomàquets i pernil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Sagristà
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els porcs amb els que s'elabora el pernil ibèric, pel seu contingut amb àcid oleic, rep el sobrenom de "olivera amb potes".Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llesques de pa de motlle sense crosta (per a canapès)
  • 100 g de pernil ibèric
  • 80 g de tomàquets madurs sense pell ni llavors
  • 10 g d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu els tomàquets a quarts, poseu-los en un bol i tritureu-los una mica amb el Túrmix. Seguidament, afegiu-hi el pernil tallat a trossets i tritureu-ho una mica més.

A continuació, unteu una llesca de pa de motlle amb la barreja de tomàquet i pernil, cobriu-la amb l'altra llesca, unteu-la també amb la barreja i cargoleu el pa fent un cilindre. Després, emboliqueu-ho amb paper film, deixant-ho ben premsat, i poseu-ho una estona al congelador perquè quedi ben compacte, però sense congelar-ho.

Tot seguit, desemboliqueu el cilindre, talleu-lo a rodanxes, poseu-les en una safata coberta amb paper sulfuritzat, unteu-les bé amb oli i deixeu-les coure al forn durant 4 hores a 75 graus.

I ja per acabar, deixeu refredar les cargolines i emplateu-les.
Anar al contingut