Cargolines de pa amb tomàquets i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sagristà
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
- Informació nutricional -Obre
Els porcs amb els que s'elabora el pernil ibèric, pel seu contingut amb àcid oleic, rep el sobrenom de "olivera amb potes".Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 llesques de pa de motlle sense crosta (per a canapès)
- 100 g de pernil ibèric
- 80 g de tomàquets madurs sense pell ni llavors
- 10 g d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, talleu els tomàquets a quarts, poseu-los en un bol i tritureu-los una mica amb el Túrmix. Seguidament, afegiu-hi el pernil tallat a trossets i tritureu-ho una mica més.
A continuació, unteu una llesca de pa de motlle amb la barreja de tomàquet i pernil, cobriu-la amb l'altra llesca, unteu-la també amb la barreja i cargoleu el pa fent un cilindre. Després, emboliqueu-ho amb paper film, deixant-ho ben premsat, i poseu-ho una estona al congelador perquè quedi ben compacte, però sense congelar-ho.
Tot seguit, desemboliqueu el cilindre, talleu-lo a rodanxes, poseu-les en una safata coberta amb paper sulfuritzat, unteu-les bé amb oli i deixeu-les coure al forn durant 4 hores a 75 graus.
I ja per acabar, deixeu refredar les cargolines i emplateu-les.
A continuació, unteu una llesca de pa de motlle amb la barreja de tomàquet i pernil, cobriu-la amb l'altra llesca, unteu-la també amb la barreja i cargoleu el pa fent un cilindre. Després, emboliqueu-ho amb paper film, deixant-ho ben premsat, i poseu-ho una estona al congelador perquè quedi ben compacte, però sense congelar-ho.
Tot seguit, desemboliqueu el cilindre, talleu-lo a rodanxes, poseu-les en una safata coberta amb paper sulfuritzat, unteu-les bé amb oli i deixeu-les coure al forn durant 4 hores a 75 graus.
I ja per acabar, deixeu refredar les cargolines i emplateu-les.