Careta de porc rostida amb verdures i vinagreta de tòfona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marcel Cardona
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix

INGREDIENTS

  • 2 caretes de porc
  • 3 l de brou de carn
  • 200 g de coliflor
  • 200 g de bròquil
  • 100 g de carabassa
  • rossinyols
  • sal i pebre blanc
  • 50 g de tòfona negra
  • Per a la vinagreta:
  • 6 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 3 cullerades de vinagre chardonnay

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu les caretes de porc per les dues bandes, enrotlleu-les sobre elles mateixes i lligueu-les amb un cordill.

Després, bulliu-les en una olla amb el brou de carn durant 3 hores.

Mentrestant, bulliu la coliflor en un cassó amb aigua i després deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda i gel. Feu el mateix amb la carabassa i el bròquil.

A continuació, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli i saleu-los.

Per fer la salsa, poseu part del brou de carn de bullir amb les caretes en un cassó i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura més consistent.

Quan les caretes estiguin bullides, retireu els cordills i emboliqueu-les amb paper film. Deixeu-les refredar a la nevera durant unes hores. Finalment, talleu les caretes en quatre porcions i daureu-les en una paella ben calenta.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli i el vinagre chardonnay i remeneu-ho bé fins que quedi ben emulsionat.

I ja per acabar, emplateu les verdures i els bolets en un cantó i afegiu-hi la vinagreta per sobre. Al costat, poseu-hi les porcions de careta i poseu-hi una mica de la salsa de carn per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de tòfona negra ratllada.
Anar al contingut