Careta de porc rostida amb verdures i vinagreta de tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marcel Cardona
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix
INGREDIENTS
- 2 caretes de porc
- 3 l de brou de carn
- 200 g de coliflor
- 200 g de bròquil
- 100 g de carabassa
- rossinyols
- sal i pebre blanc
- 50 g de tòfona negra
- Per a la vinagreta:
- 6 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- 3 cullerades de vinagre chardonnay
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les caretes de porc per les dues bandes, enrotlleu-les sobre elles mateixes i lligueu-les amb un cordill.
Després, bulliu-les en una olla amb el brou de carn durant 3 hores.
Mentrestant, bulliu la coliflor en un cassó amb aigua i després deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda i gel. Feu el mateix amb la carabassa i el bròquil.
A continuació, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli i saleu-los.
Per fer la salsa, poseu part del brou de carn de bullir amb les caretes en un cassó i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura més consistent.
Quan les caretes estiguin bullides, retireu els cordills i emboliqueu-les amb paper film. Deixeu-les refredar a la nevera durant unes hores. Finalment, talleu les caretes en quatre porcions i daureu-les en una paella ben calenta.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli i el vinagre chardonnay i remeneu-ho bé fins que quedi ben emulsionat.
I ja per acabar, emplateu les verdures i els bolets en un cantó i afegiu-hi la vinagreta per sobre. Al costat, poseu-hi les porcions de careta i poseu-hi una mica de la salsa de carn per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de tòfona negra ratllada.
Després, bulliu-les en una olla amb el brou de carn durant 3 hores.
Mentrestant, bulliu la coliflor en un cassó amb aigua i després deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda i gel. Feu el mateix amb la carabassa i el bròquil.
A continuació, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli i saleu-los.
Per fer la salsa, poseu part del brou de carn de bullir amb les caretes en un cassó i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura més consistent.
Quan les caretes estiguin bullides, retireu els cordills i emboliqueu-les amb paper film. Deixeu-les refredar a la nevera durant unes hores. Finalment, talleu les caretes en quatre porcions i daureu-les en una paella ben calenta.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli i el vinagre chardonnay i remeneu-ho bé fins que quedi ben emulsionat.
I ja per acabar, emplateu les verdures i els bolets en un cantó i afegiu-hi la vinagreta per sobre. Al costat, poseu-hi les porcions de careta i poseu-hi una mica de la salsa de carn per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de tòfona negra ratllada.