Carbassons farcits de carn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fina Soler (jubilada)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El carbassó és dels vegetals més baix en calories i aporta gran quantitat de potassi. Per tant, és un aliment molt apropiat per a persones que volen perdre pes o eliminar retencions de líquids.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 carbassons
- 2 botifarres picants
- 1 ceba
- 1 tasseta d'aigua o de brou del carbassó
- un polsim de nou moscada
- una cullerada de pa torrat ratllat
- formatge ratllat
- oli
- sal
- 4 flors de carbassó (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el carbassó per la meitat, bulliu-lo en un cassó amb aigua i sal durant 5 minuts i després deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel.
Seguidament, traieu-li la polpa, talleu-la a trossets i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra, ja pelada i esmicolada, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi la polpa del carbassó i una mica de l'aigua de bullir els carbassons, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el pa ratllat, la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts.
A continuació, farciu els carbassons que havíeu buidat de polpa amb la barreja de botifarra, cobriu-los amb formatge ratllat, poseu-los en una safata untada amb oli i deixeu-los gratinar al forn.
I ja per acabar, emplateu el carbassó i guarniu el plat amb les flors de carbassó.
Seguidament, traieu-li la polpa, talleu-la a trossets i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra, ja pelada i esmicolada, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi la polpa del carbassó i una mica de l'aigua de bullir els carbassons, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el pa ratllat, la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts.
A continuació, farciu els carbassons que havíeu buidat de polpa amb la barreja de botifarra, cobriu-los amb formatge ratllat, poseu-los en una safata untada amb oli i deixeu-los gratinar al forn.
I ja per acabar, emplateu el carbassó i guarniu el plat amb les flors de carbassó.