Carbassa musquée, mató i crema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Fabes, Sant Celoni
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és rica en vitamina A, tant d'origen animal com vegetal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g carbassa musquée
- 15 g carbassa cabell d'àngel (millor sense sucre)
- 100 g mató
- 120 g rovell d'ou (6 rovells aproximadament)
- 150 g nata líquida
- 4 escamarlans
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per fer el liquat de carbassa:
- 400 g de gel o aigua molt freda
- 300 g de carbassa violí
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la carbassa musquée a làmines ben fines amb una mandolina, salteu-la en una paella amb una gota d'oli durant un parell de minuts i reserveu-la sobre paper absorbent.
Per fer el farcit, poseu en un bol la carbassa cabell d'àngel, el mató la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla.
Per fer el tortellini, poseu una mica de farcit sobre una làmina de carbassa, cobriu-ho amb una altra làmina, premseu-ne les vores, talleu-la donant-li forma de mitja lluna i reserveu-la.
Per fer el liquat, poseu a la Thermomix la carbassa violí tallada a daus i l'aigua ben freda i tritureu-ho. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure a foc suau durant uns minuts.
Mentrestant, poseu els rovells en un bol, bateu-los, afegiu-hi la crema de carbassa calenta remeneu-ho bé, poseu-ho tot altra vegada al cassó i deixeu-ho coure a foc suau fins que s'espesseixi.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlans ja pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu les cues de gamba i el tortellini i aboqueu-hi la crema de carbassa al voltant.
Per fer el farcit, poseu en un bol la carbassa cabell d'àngel, el mató la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla.
Per fer el tortellini, poseu una mica de farcit sobre una làmina de carbassa, cobriu-ho amb una altra làmina, premseu-ne les vores, talleu-la donant-li forma de mitja lluna i reserveu-la.
Per fer el liquat, poseu a la Thermomix la carbassa violí tallada a daus i l'aigua ben freda i tritureu-ho. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure a foc suau durant uns minuts.
Mentrestant, poseu els rovells en un bol, bateu-los, afegiu-hi la crema de carbassa calenta remeneu-ho bé, poseu-ho tot altra vegada al cassó i deixeu-ho coure a foc suau fins que s'espesseixi.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlans ja pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu les cues de gamba i el tortellini i aboqueu-hi la crema de carbassa al voltant.