Carbassa farcida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Núria Cervera (comptable de Castelldefels)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- 1 carbassa rodona
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 carbassó
- 1/2 kg de pit de pollastre
- sal
- pebre
- julivert
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, amb un ganivet gros talleu el cap de la carbassa a la manera d'un barret. Aquest cap de la carbassa us farà de tap més endavant. Feu-hi una obertura per on hi ficareu la cullera de servir. Després, amb l'ajuda d'una cullera i d'un ganivet buideu la carbassa, llenceu les llavors, però reserveu la carcassa i talleu la polpa a daus petits.
A continuació, peleu i talleu a trossets petits la ceba, els alls i el carbassó i reserveu-ho per separat. Seguidament, talleu a tires petites els pits de pollastre, salpebreu-les i, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-les. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Tot seguit, en la mateixa paella de les tires, fregiu els alls i la ceba. Un cop estiguin daurats, incorporeu-hi la polpa de la carbassa tallada, el carbassó, una mica de julivert picat, una mica de sal i de pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts
Quan les verdures siguin cuites, afegiu-hi les tires de pit de pollastre i deixeu-ho fent xup-xup durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, aboqueu-ho tot dins la carbassa buida, tapeu-la amb la tapa i fiqueu la cullera de servir en el forat que hi heu fet.
A continuació, peleu i talleu a trossets petits la ceba, els alls i el carbassó i reserveu-ho per separat. Seguidament, talleu a tires petites els pits de pollastre, salpebreu-les i, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-les. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Tot seguit, en la mateixa paella de les tires, fregiu els alls i la ceba. Un cop estiguin daurats, incorporeu-hi la polpa de la carbassa tallada, el carbassó, una mica de julivert picat, una mica de sal i de pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts
Quan les verdures siguin cuites, afegiu-hi les tires de pit de pollastre i deixeu-ho fent xup-xup durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, aboqueu-ho tot dins la carbassa buida, tapeu-la amb la tapa i fiqueu la cullera de servir en el forat que hi heu fet.