Caragols guisats Can Ramonet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Ramonet
INGREDIENTS
- 800 g de caragols
- 6 tomàquets madurs
- 100 g de xoriço
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes
- 1 os de pernil
- 1 tall de cansalada
- 1 cabeça d'alls
- 1 manat d'herbes
- 1 got de vi blanc
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 3 culleradetes de pebre de Caiena
- 1 got d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Un cop tingueu els caragols enganyats, bulliu-los durant 20 minuts juntament amb el manat d'herbes, l'os de pernil i una mica de sal.
Mentrestant comenceu a fer el sofregit. Primer poseu-hi la cansalada tallada a daus i el xoriço; quan ho tingueu daurat, tireu-hi la ceba i el pebrot (verd i vermell). Un cop sofregit, incorporeu-hi el tomàquet i el pebre vermell. Remeneu-ho bé i tireu-hi els caragols escorreguts. Poseu-hi el pebre de Caiena i el vi blanc. Remeneu-ho i deixeu-ho 10 al foc. Mentrestant, aprofiteu per a fer la picada d'alls i ametlles i aboqueu-la a la cassola dels cargols. Passats 2 minuts, ja tindreu el plat a punt de servir.
Mentrestant comenceu a fer el sofregit. Primer poseu-hi la cansalada tallada a daus i el xoriço; quan ho tingueu daurat, tireu-hi la ceba i el pebrot (verd i vermell). Un cop sofregit, incorporeu-hi el tomàquet i el pebre vermell. Remeneu-ho bé i tireu-hi els caragols escorreguts. Poseu-hi el pebre de Caiena i el vi blanc. Remeneu-ho i deixeu-ho 10 al foc. Mentrestant, aprofiteu per a fer la picada d'alls i ametlles i aboqueu-la a la cassola dels cargols. Passats 2 minuts, ja tindreu el plat a punt de servir.