Caragols estofats amb sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Morell
INGREDIENTS
- 4 sípies
- 1/2 kg de caragols vinyals
- 1 ceba grossa
- 1 pebrot verd
- 1/2 bitxo
- 1 got de tomàquet triturat
- 1/2 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 cullerada de cafè
- pebre negre en gra
- un rajolí de brandi
- 2 grans d'all
- julivert
- oli d'oliva
- sal Per a la picada:
- 10 ametlles torrades
- 2 grans d'all mig fregits
- 1 llesca de pa mig fregida
- 2 nous
- 1/4 de l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
En una cassola amb una mica d'oli, poseu-hi la ceba picada, el pebrot tallat petit, el llorer, la farigola, el pebre, el bitxo, l'all, el julivert i la sèpia tallada.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot plegat durant 7 o 8 minuts, tot procurant de remenar-ho sovint. A continuació, afegiu-hi els caragols, un raig de conyac i el tomàquet rallat, i feu-ho coure 7 o 8 minuts més. Mentrestant, prepareu una picada amb els alls, la sal, les atmetlles, les nous i una llesca de pa fregit. Deixateu-la amb una mica d'aigua mineral. Quan tingueu la picada a punt, aboqueu-la a la cassola i saleu-ho. Un cop hagi arrencat el bull, coeu-ho 8 o 10 minuts més. Ja fora del foc, deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Serviu-ho en una cassola de fang.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot plegat durant 7 o 8 minuts, tot procurant de remenar-ho sovint. A continuació, afegiu-hi els caragols, un raig de conyac i el tomàquet rallat, i feu-ho coure 7 o 8 minuts més. Mentrestant, prepareu una picada amb els alls, la sal, les atmetlles, les nous i una llesca de pa fregit. Deixateu-la amb una mica d'aigua mineral. Quan tingueu la picada a punt, aboqueu-la a la cassola i saleu-ho. Un cop hagi arrencat el bull, coeu-ho 8 o 10 minuts més. Ja fora del foc, deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Serviu-ho en una cassola de fang.