Caragols de la padrina Agneta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Diagonal (Can Soteras)
INGREDIENTS
- 1,5 kg de caragols
- 1/2 kg de peus de porc
- 1/2 kg de costella de porc
- 1 gotet d'oli
- 2 cebes mitjanes
- 2 fulles de llorer
- 1/2 l de vi blanc
- 1 cabeça d'alls
- 2 pebrots vermells
- 1 branqueta de farigola
- sal i pebre
- bitxo
- brou d'au Per a la guarnició:
- 1 albergínia fregida
PREPARACIÓ
Escalfeu una mica d'oli en una paella, i poseu-hi a daurar les costelles de porc, amb una mica de farigola, bitxo picant i una fulla de llaurer.
Quan les costelles ja s'hagin enrossit, daureu-hi l'all trinxat. Tot seguit, incorporeu-hi la ceba picada i una mica de pebre vermell. Remeneu-ho durant 5 o 10 minuts fins que el pebrot i la ceba estiguin a punt. Per acabar el sofregit, tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns 2 minuts. Afegiu-hi els cargols bullits i nets i el brou d'au. Salpebreu-ho i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi els peus de porc (bullits, tallats i desossats) i feu-los coure 10 minuts. Pel que fa a l'albergínia, talleu-la a daus, enfarineu-la i fregiu-la. I ja per acabar, feu coure una mica uns quants daus d'albergínia juntament amb els cargols. Si voleu, podeu decorar el plat amb la resta de daus d'albergínia.
Quan les costelles ja s'hagin enrossit, daureu-hi l'all trinxat. Tot seguit, incorporeu-hi la ceba picada i una mica de pebre vermell. Remeneu-ho durant 5 o 10 minuts fins que el pebrot i la ceba estiguin a punt. Per acabar el sofregit, tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns 2 minuts. Afegiu-hi els cargols bullits i nets i el brou d'au. Salpebreu-ho i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi els peus de porc (bullits, tallats i desossats) i feu-los coure 10 minuts. Pel que fa a l'albergínia, talleu-la a daus, enfarineu-la i fregiu-la. I ja per acabar, feu coure una mica uns quants daus d'albergínia juntament amb els cargols. Si voleu, podeu decorar el plat amb la resta de daus d'albergínia.