Caputxina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sílvia Llinàs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Orquestra, Argentona

INGREDIENTS

  • 30 g de mantega
  • 30 g de farina
  • 5 cullerades de sucre
  • 250 g de llet
  • 5 ous
  • ratlladura de la pell de 2 taronges
  • confitura/melmelada

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la mantega en un cassó. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé.

Quan la farina estigui ben desfeta, aboqueu-hi la llet i deixeu-ho coure fins que quedi una massa ben espessa.

Tot seguit, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou, el sucre i la ratlladura de taronja, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar una estona.

Mentrestant, bateu les clares amb el batedor fins que estiguin a punt de neu.

A continuació, afegiu-les a la massa, remeneu-ho tot bé i poseu la barreja en un motllo, ja untat amb mantega i enfarinat.

Seguidament, poseu el motllo al forn a 180 graus durant 5 minuts, i després abaixeu el forn a 150 graus i deixeu-ho fins que s'acabi de coure.

Finalment, desemmotlleu el pastís i cobriu-lo amb la confitura.
Anar al contingut