Capó (IGP) del Prat rostit amb peres al cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pallarès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
El capó és una varietat de pollastre que presenta més quantitat de greix entre les fibres musculars, per això te una carn més tendre, saborosa i aromàticaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 capó del Prat
- 1 ceba grossa
- farigola, romaní
- vi ranci
- fons de carn
- sal, pebre negre
- greix d'ànec
- oli d'oliva
- Per a les peres amb cafè:
- oli del rostit
- 2 peres
- licor de cafè
- Per a la picada:
- 2 alls
- 10 g de pinyons
- 10 g d'avellanes
- 1 llesca de pa
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica de greix d'ànec i oli d'oliva fregiu el capó, ja salpebrat i tallat a trossos.
Quan estigui ben ros, afegiu-hi la ceba picada, la farigola i el romaní. Quan la ceba estigui dauradeta, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir durant uns 5 minuts. Després, cobriu-ho tot amb el fons de carn i deixeu-ho coure uns 50 minuts a foc suau i amb la cassola tapada.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli de rostit salteu les peres, ja pelades i tallades per la meitat. Quan estiguin dauradetes, retireu l'oli, afegiu-hi el licor de cafè i deixeu-les coure una estona més.Per fer la picada, poseu en un bol els alls, els pinyons, les avellanes, el pa i el julivert i tritureu-ho tot amb un morter. Seguidament, afegiu-hi una mica de suc de la cocció del capó i remeneu-ho bé.Finalment, afegiu les peres i la picada a la cassola del capó, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el capó, salseu-lo amb el suc de la cocció, poseu-hi les peres al voltant i amaniu-les amb la reducció de cafè.
Quan estigui ben ros, afegiu-hi la ceba picada, la farigola i el romaní. Quan la ceba estigui dauradeta, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir durant uns 5 minuts. Després, cobriu-ho tot amb el fons de carn i deixeu-ho coure uns 50 minuts a foc suau i amb la cassola tapada.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli de rostit salteu les peres, ja pelades i tallades per la meitat. Quan estiguin dauradetes, retireu l'oli, afegiu-hi el licor de cafè i deixeu-les coure una estona més.Per fer la picada, poseu en un bol els alls, els pinyons, les avellanes, el pa i el julivert i tritureu-ho tot amb un morter. Seguidament, afegiu-hi una mica de suc de la cocció del capó i remeneu-ho bé.Finalment, afegiu les peres i la picada a la cassola del capó, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el capó, salseu-lo amb el suc de la cocció, poseu-hi les peres al voltant i amaniu-les amb la reducció de cafè.