Capó de Nadal amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 1 capó
- 4 cebes mitjanes
- 3 tomàquets
- 8 gambes vermelles
- 1/2 l de fumet de peix
- Per a la picada:
- 1 gra d'all
- 8 ametlles torrades
- 1 presa de xocolata (opcional)
- oli i sal
PREPARACIÓ
Talleu el capó en octaus, saleu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb l'oli ben calent.
Fregiu les gambes pelades en una paella amb oli. Només volta i volta.
Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi el tomàquet triturat i els caps de les gambes i deixeu-ho sofregir. Després, tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Tot seguit, poseu aquest sofregit en una cassola i afegiu-hi el capó i el fumet. Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. A continuació, afegiu-hi la picada d'ametlla i all, i la xocolata. Deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el capó amb la salsa i guarniu el plat amb les gambes.
Fregiu les gambes pelades en una paella amb oli. Només volta i volta.
Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui rossa, poseu-hi el tomàquet triturat i els caps de les gambes i deixeu-ho sofregir. Després, tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Tot seguit, poseu aquest sofregit en una cassola i afegiu-hi el capó i el fumet. Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. A continuació, afegiu-hi la picada d'ametlla i all, i la xocolata. Deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el capó amb la salsa i guarniu el plat amb les gambes.