Capipota a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antonio Romero
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Suculent, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al capipota:
- 250 g de fons de vedella
- 500 g de capipota cuit
- 100 g de cigrons cuits
- Per al sofregit:
- 1 ceba de Figueres tallada petita
- 3 grans d'alls picats
- 30 g de pernil ibèric picat
- 15 g de cecina picada
- 500 g de tomàquet madur ratllat
- 1,5 g de pebre vermell de la Vera dolç
- 0,7 g de pebre vermell de la Vera picant
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 branqueta de romaní
- 35 g de pinyons
- 45 g de panses
- 100 g de vi ranci
- 80 g d'oli d'oliva 0,4º
- 4 g de tabasco
- Sal
- Pebre acabat de moldre
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, en una cassola amb oli, ofegueu-hi l'all picat. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la ceba tallada, el llorer, la farigola, el romaní, el pernil, la cecina i una mica de sal i deixeu-ho sofregir durant 20 minuts a foc suau. A continuació, poseu-hi també els dos tipus de pebre vermell, el tomàquet ratllat i el tabasco i deixeu-ho coure uns 30 minuts més a foc mitjà.
Mentrestant, en una paella, salteu els pinyons i les panses amb una mica d'oli. Quan estiguin torradets, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir fins que tingueu una textura de xarop i gairebé s'hagi evaporat tot el vi ranci. Tot seguit, afegiu el saltat de pinyons i panses a la cassola del sofregit, remeneu-ho bé, poseu-hi també els cigrons, el capipota tallat a daus, salpebreu-ho, mulleu-ho amb el fons de vedella i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir el capipota.
Mentrestant, en una paella, salteu els pinyons i les panses amb una mica d'oli. Quan estiguin torradets, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir fins que tingueu una textura de xarop i gairebé s'hagi evaporat tot el vi ranci. Tot seguit, afegiu el saltat de pinyons i panses a la cassola del sofregit, remeneu-ho bé, poseu-hi també els cigrons, el capipota tallat a daus, salpebreu-ho, mulleu-ho amb el fons de vedella i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir el capipota.