Cansalada amb bledes i calamars

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gresca, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de cansalada fresca
  • 400 g de calamars de platja
  • 4 fulles de bleda
  • 1 ceba
  • 5 grans d'all
  • pebre negre en gra
  • 1 tassa de fons de carn (de porc)
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una cassola l'aigua, la cansalada, la ceba sencera, els grans d'all, el nap tallat a trossos, la pastanaga tallada a trossos, el pebre negre i la sal i deixeu-ho coure tot durant 6 hores a foc molt suau.

Després, talleu un tros de cansalada en forma de rectangle, i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi daurada per tots els costats.

A continuació, netegeu els calamars, talleu-los a tires molt fines i saleu-los.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les tires de calamar durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi les fulles de bleda, salteu-ho un minut més i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu la cansalada al centre del plat, poseu-hi les tires de calamars a sobre, salseu-ho amb el fons de carn i guarniu-ho amb les fulles de bleda.
Anar al contingut