Cansalada amb bledes i calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gresca, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de cansalada fresca
- 400 g de calamars de platja
- 4 fulles de bleda
- 1 ceba
- 5 grans d'all
- pebre negre en gra
- 1 tassa de fons de carn (de porc)
- 2 pastanagues
- 1 nap
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una cassola l'aigua, la cansalada, la ceba sencera, els grans d'all, el nap tallat a trossos, la pastanaga tallada a trossos, el pebre negre i la sal i deixeu-ho coure tot durant 6 hores a foc molt suau.
Després, talleu un tros de cansalada en forma de rectangle, i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi daurada per tots els costats.
A continuació, netegeu els calamars, talleu-los a tires molt fines i saleu-los.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les tires de calamar durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi les fulles de bleda, salteu-ho un minut més i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu la cansalada al centre del plat, poseu-hi les tires de calamars a sobre, salseu-ho amb el fons de carn i guarniu-ho amb les fulles de bleda.
Després, talleu un tros de cansalada en forma de rectangle, i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi daurada per tots els costats.
A continuació, netegeu els calamars, talleu-los a tires molt fines i saleu-los.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les tires de calamar durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi les fulles de bleda, salteu-ho un minut més i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu la cansalada al centre del plat, poseu-hi les tires de calamars a sobre, salseu-ho amb el fons de carn i guarniu-ho amb les fulles de bleda.