Canelons de salmó i brandada de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Viñas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de Cal Tof, El Vendrell
INGREDIENTS
- 12 llesques de salmó fumat
- 400 g de bacallà dessalat
- 1/2 l de crema de llet
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 8 alls
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 4 patates
- tòfona ratllada
- 1 porro
- sal
- 150 g de parmesà
- beixamel
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les verdures tallades i pelades en una olla amb aigua durant 5 o 6 minuts.
Després, escaldeu-hi el bacallà. A continuació, bulliu la crema de llet en un cassó. Tot seguit, fregiu els alls en una paella amb oli. Per muntar la brandada, poseu la patata, el bacallà, la tòfona, la crema de llet i l'oli de fregir els alls en un bol i tritureu-ho. Per fer els canelons, estireu les làmines de salmó fumat, col·loqueu-hi a sobre una mica de brandada i emboliqueu-la amb el salmó com si fos un caneló. I ja per acabar, poseu la beixamel al fons d'una safata per al forn, col·loqueu-hi a sobre els canelons i cobriu-ho amb més beixamel i amb formatge parmesà. Gratineu-ho al forn durant dos minuts.
Després, escaldeu-hi el bacallà. A continuació, bulliu la crema de llet en un cassó. Tot seguit, fregiu els alls en una paella amb oli. Per muntar la brandada, poseu la patata, el bacallà, la tòfona, la crema de llet i l'oli de fregir els alls en un bol i tritureu-ho. Per fer els canelons, estireu les làmines de salmó fumat, col·loqueu-hi a sobre una mica de brandada i emboliqueu-la amb el salmó com si fos un caneló. I ja per acabar, poseu la beixamel al fons d'una safata per al forn, col·loqueu-hi a sobre els canelons i cobriu-ho amb més beixamel i amb formatge parmesà. Gratineu-ho al forn durant dos minuts.