Canelons de ceps amb crema de parmesà i tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Villagrasa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Feu, Sabadell
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració es especialment rica en calci, mineral imprescindible pel manteniment del ossos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de ceps (o algun altre bolet del temps)
- 8 plaques de pasta de caneló (tipus Wanton)
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 cs de mantega
- 200 g de formatge parmigiano reggiano ratllat
- 200 g de crema de llet
- sal i pebre blanc
- tòfona ("melanosporum") ratllada i conservada en oli
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i una mica d'oli escaldeu la pasta durant 20 segons i, després, reserveu-la en un bol amb aigua freda.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i mantega sofregiu el porro i la ceba picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els ceps picats, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir fins que tot estigui dauradet.
Seguidament, deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja hora.Per fer la crema de parmesà, poseu en un cassó la crema de llet i el parmesà ratllat i deixeu-ho coure a foc suau, remenant-ho de tant en tant.
Finalment, emplateu les plaques de pasta, poseu-hi el sofregit de ceps a sobre, enrotlleu-les fent els canelons, cobriu-les amb la salsa de parmesà i deixeu-ho gratinar al forn durant uns minuts.
I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de tòfona per sobre.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i mantega sofregiu el porro i la ceba picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els ceps picats, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir fins que tot estigui dauradet.
Seguidament, deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja hora.Per fer la crema de parmesà, poseu en un cassó la crema de llet i el parmesà ratllat i deixeu-ho coure a foc suau, remenant-ho de tant en tant.
Finalment, emplateu les plaques de pasta, poseu-hi el sofregit de ceps a sobre, enrotlleu-les fent els canelons, cobriu-les amb la salsa de parmesà i deixeu-ho gratinar al forn durant uns minuts.
I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de tòfona per sobre.