Caneló de poma farcit de botifarra de perol amb pesto de flors

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Iolanda Bustos
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Calèndula, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les flors comestibles són riques en vitamines com la A, B, E i C, sobretot les roses i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 pomes tipus Golden
  • 4 botifarres de perol
  • sucre
  • oli
  • Per al pesto:
  • 2 clavells
  • tassa petita de flors de gerani
  • 1 branca d'espígol
  • 1 rosa
  • 1 tassa petita de flors d'hipèric
  • 1 tassa petita de flors d'enotera.
  • 1 tassa petita de flors d'alfàbrega
  • 100 g de pinyons
  • 150 ml d'oli d'oliva
  • una cullerada d'aigua de flor de taronger
  • sal
  • sucre
  • poniol

PREPARACIÓ

Per començar, en una safata coberta amb paper sulfuritzat, feu un llit amb la poma tallada a rodanxes ben fines amb una mandolina.

Després, poseu-hi una mica de sucre i un raig d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 200 graus. Seguidament, poseu-hi la botifarra pelada a sobre i al centre, emboliqueu-la fent un caneló, amb l'ajuda del paper sulfurtizat, premseu-ho bé i torneu-ho a posar al forn durant 10 minuts més.

Per fer el pesto, poseu en un bol els pinyons, l'alfàbrega, el sucre, la sal, l'aigua de flor de taronger, els pètals de les flors de gerani, de rosa, d'hipèric, d'enotera, de clavells, l'espígol, el poniol i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu la meitat del caneló, salseu-ho amb el pesto i guarniu el plat amb uns quants pètals variats.
Anar al contingut