Caldo de préssec i gelat de iogurt amb galeta de taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joel Castanyer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El préssec, tot i tenir un gust més dolç que la poma, aporta menys quantitat de sucreAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al caldo de préssec:
  • 14 préssecs
  • 100 g d'aigua
  • 100 g de sucre
  • Per a la galeta de taronja:
  • 250 g de sucre
  • 100 g d'ametlla picada
  • 100 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 45 g de suc de taronja
  • Per a la presentació:
  • gelat de iogurt
  • iogurt cremós
  • 1 préssec
  • galeta de taronja

PREPARACIÓ

Per fer el caldo de préssec, feu un almívar amb la mateixa quantitat d'aigua i sucre, en un cassó al foc. Quan estigui fet, deixeu-lo refredar.

A continuació, peleu els préssecs, talleu-los, passeu-los per la liquadora i reserveu el suc.

Tot seguit, barregeu l'almívar amb el suc del préssec i poseu-ho en una gerra.

Per fer la galeta de taronja, barregeu a mà, en un bol gros, el sucre amb la mantega al punt de pomada. Quan tingueu aquests ingredients ben barrejats, afegiu-hi l'ametlla picada, la farina i el suc de taronja i barregeu-ho tot ben barrejat. Seguidament, estireu la massa, sense que calgui deixar-la reposar, entre dos fulls de paper de forn i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 10 minuts.

Menstrestant, peleu el préssec i talleu-lo a daus petits.

I ja per acabar, a la base del plat poseu-hi el iogurt cremós, feu-hi una “quenelle” de gelat al damunt, guarniu-ho amb uns dauets de préssec i un tros de teula i serviu el caldo de préssec en una gerra.
Anar al contingut