Caldo de Nadal amb pilotes vegetals

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 litre de brou de Nadal Aneto
  • oli oliva verge extra per decorar
  • Per a la pilota vegetal:
  • 100 g de cigrons (en sec)
  • un polsim de bicarbonat
  • 200 g pa dur
  • 200 g llet evaporada
  • moixernons secs
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • grans de pebre negre
  • 80 g farina de cigrons
  • 2 ous
  • 20 g julivert fresc
  • nou moscada
  • sal i pebre acabat de moldre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, la nit abans poseu els cigrons en remull en aigua tèbia i un pessic de bicarbonat. L'endemà, escorreu-los i poseu-los en una bosseta per coure els cigrons. Seguidament, ompliu una olla amb aigua, afegiu-hi un tros de ceba, dos grans d'all, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre negre i poseu-la al foc. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi la bosseta dels cigrons i deixeu-los coure dues hores, a foc suau.

Mentrestant, rehidrateu els moixernons amb una mica d'aigua tèbia durant 30 minuts.

A continuació, traieu amb un ganivet l'escorça del pa, talleu la molla a daus i poseu-los a remullar en un bol amb la llet evaporada.

Per fer les pilotes vegetals, tritureu amb el pímer els cigrons, juntament amb una mica de julivert, una part dels moixernons i una mica de caldo de Nadal Aneto. Quan quedi una massa ben fina, afegiu-hi el pa remullat amb la llet, els ous, la farina de cigrons, una mica de pebre mòlt, nou moscada mòlta i sal, i barregeu-ho bé fins que quedi una massa densa. Després, feu les pilotes amb les mans, enfarineu-les amb farina de cigró i daureu-les una mica en una paella amb oli ben calent.

Tot seguit, escalfeu en un cassó el caldo de Nadal i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les pilotes i la resta de moixernons i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10, 15 minuts a foc suau.

I ja per acabar, serviu el caldo i guarniu el plat amb una mica de julivert picat i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Anar al contingut