Caldet curt de poma amb gamba vermella, mero i lluç, i emulsió d'oli d'oliva
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- poma tipus golden
- verdures (porro, ceba, pastanaga, api, ceba)
- gingebre tallat a daus molt petits
- herbes aromàtiques (julivert, romaní, farigola, menta, alfàbrega)
- gamba vermella tallada a daus
- mero tallat a daus o peix de roca
- lluç o peix blanc tallat a daus
- tomàquet sense pell ni llavors tallat a daus
- patata tallada a daus i bullida
PREPARACIÓ
1. Fer una infusió - caldet curt amb la poma i les verdures.
2. Colar i reservar les verdures.
3. Cuinar el peix en el brou de poma i verdures breument. Treure el peix.
4. Tornar-hi a afegir les verdures i triturar (amb l'ajut d'un túrmix), colar.
5. Incorporar-hi el tomàquet i tornar-ho a triturar afegint-hi oli per fer una petita emulsió.
6. Afegir al brou emulsionat la patata, el gingebre, el peix i les herbes aromàtiques, deixar-ho en infusió uns instants i servir.
Nota: Aquesta és una recepta que no exigeix unes quantitats fixes, simplement haurem de tenir cura perquè hi hagi prou brou i també perquè la quantitat de peix i els altres ingredients estiguin d'acord amb el nombre de comensals.
2. Colar i reservar les verdures.
3. Cuinar el peix en el brou de poma i verdures breument. Treure el peix.
4. Tornar-hi a afegir les verdures i triturar (amb l'ajut d'un túrmix), colar.
5. Incorporar-hi el tomàquet i tornar-ho a triturar afegint-hi oli per fer una petita emulsió.
6. Afegir al brou emulsionat la patata, el gingebre, el peix i les herbes aromàtiques, deixar-ho en infusió uns instants i servir.
Nota: Aquesta és una recepta que no exigeix unes quantitats fixes, simplement haurem de tenir cura perquè hi hagi prou brou i també perquè la quantitat de peix i els altres ingredients estiguin d'acord amb el nombre de comensals.