Caldereta de verat amb oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau. El seu contingut gras es elevat però imprescindible pel seu contingut en àcids grassos omega-3, que faciliten la disminució de colesterol i triglicèrids a la sang, donant-li més fluïdesa i reduint el risc de patir malalties coroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 verats grossos
  • 2 patates
  • 2 calçots
  • oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
  • pebre vermell dolç
  • 1 gotet de vi blanc
  • fumet de crustacis
  • avellanes
  • 1 all
  • 1 carquinyoli
  • julivert i sal

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol la sal, les avellanes, el carquinyoli, el julivert i l'all i tritureu-ho amb el morter.
Per fer la caldereta, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu les patates i els calçots, tot tallat a trossos. Quan els calçots estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i el pebre vermell dolç i deixeu-ho coure durant un parell de minuts amb la cassola tapada. A continuació, poseu-hi el fumet de crustacis i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada i els verats i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més amb la cassola tapada.I ja per acabar, emplateu la caldereta.
Anar al contingut