Caldereta de verat amb oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Solé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Barquet, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
El verat és un peix blau. El seu contingut gras es elevat però imprescindible pel seu contingut en àcids grassos omega-3, que faciliten la disminució de colesterol i triglicèrids a la sang, donant-li més fluïdesa i reduint el risc de patir malalties coroAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 verats grossos
- 2 patates
- 2 calçots
- oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
- pebre vermell dolç
- 1 gotet de vi blanc
- fumet de crustacis
- avellanes
- 1 all
- 1 carquinyoli
- julivert i sal
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol la sal, les avellanes, el carquinyoli, el julivert i l'all i tritureu-ho amb el morter.
Per fer la caldereta, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu les patates i els calçots, tot tallat a trossos. Quan els calçots estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i el pebre vermell dolç i deixeu-ho coure durant un parell de minuts amb la cassola tapada. A continuació, poseu-hi el fumet de crustacis i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada i els verats i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més amb la cassola tapada.I ja per acabar, emplateu la caldereta.
Per fer la caldereta, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu les patates i els calçots, tot tallat a trossos. Quan els calçots estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i el pebre vermell dolç i deixeu-ho coure durant un parell de minuts amb la cassola tapada. A continuació, poseu-hi el fumet de crustacis i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada i els verats i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més amb la cassola tapada.I ja per acabar, emplateu la caldereta.