Caldereta de pastor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Mesón del pastor, Morella
INGREDIENTS
- 1 kg de xai
- 4 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- ametlla mòlta
- 1 llesca de pa
- 1 gotet de vi blanc
- 1/4 de l d'oli d'oliva
- un polsim d'herbes aromàtiques
- sal
- pebre negre
- gírgoles per a la guarnició
PREPARACIÓ
En una cassola amb oli calent, daureu-hi els grans d'all, sense pelar i una mica aixafats, i les fulles de llorer.
Mentrestant, salpebreu els talls de xai, amaniu-los amb un polsim d'herbes aromàtiques, i poseu-los a daurar en la cassola en què heu fregit els alls. Quan el xai ja s'hagi enrossit, tireu-hi el vi blanc, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent durant 1 hora o 1 hora i mitja. Per estovar el xai, si cal, podeu afegir-hi brou de carn. Mentre el xai es va fent, prepareu una picada amb 2 grans d'all, ametlla mòlta, una llesca de pa torrat i una mica del suc de la caldereta. Un cop feta la picada, reserveu-la. Quan falti poc per acabar la cocció del xai, trossegeu les gírgoles, i tireu-les a la cassola, juntament amb la picada. Coeu-ho, tapat, uns 5 minuts més, i ja tindreu la caldereta a punt.
Mentrestant, salpebreu els talls de xai, amaniu-los amb un polsim d'herbes aromàtiques, i poseu-los a daurar en la cassola en què heu fregit els alls. Quan el xai ja s'hagi enrossit, tireu-hi el vi blanc, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent durant 1 hora o 1 hora i mitja. Per estovar el xai, si cal, podeu afegir-hi brou de carn. Mentre el xai es va fent, prepareu una picada amb 2 grans d'all, ametlla mòlta, una llesca de pa torrat i una mica del suc de la caldereta. Un cop feta la picada, reserveu-la. Quan falti poc per acabar la cocció del xai, trossegeu les gírgoles, i tireu-les a la cassola, juntament amb la picada. Coeu-ho, tapat, uns 5 minuts més, i ja tindreu la caldereta a punt.