Calamarsets amb saltat d'hivern
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 calamarsets mitjans
- 2 carxofes
- 8 espàrrecs verds
- 1 carbassó
- 10 g de bolets secs (ceps)
- l'aigua de remullar els bolets
- sal i oli
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una paella xinesa amb cul de gallina (en el seu defecte, feu servir una paella normal) i afegiu-hi els espàrrecs i les carxofes.
Després incorporeu-hi el carbassó, i quan agafi una mica de color afegiu-hi els bolets. Tot seguit afegiu-hi una mica de l'aigua de remullar els bolets i sal. Mentre la verdura es va reduint, traieu les aletes dels calamarsets, però no en traieu la pell. Talleu els calamarsets pel mig perquè quedin oberts i, si cal, netegeu-los per dintre. Aleshores poseu oli en una paella i salteu-los. Quan la verdura estigui cuita, ja podeu farcir els calamarsets amb els espàrrecs, les carxofes i el carbassó. Finalment, poseu una mica de sal, oli d'oliva i julivert sobre els calamarsets farcits.
Després incorporeu-hi el carbassó, i quan agafi una mica de color afegiu-hi els bolets. Tot seguit afegiu-hi una mica de l'aigua de remullar els bolets i sal. Mentre la verdura es va reduint, traieu les aletes dels calamarsets, però no en traieu la pell. Talleu els calamarsets pel mig perquè quedin oberts i, si cal, netegeu-los per dintre. Aleshores poseu oli en una paella i salteu-los. Quan la verdura estigui cuita, ja podeu farcir els calamarsets amb els espàrrecs, les carxofes i el carbassó. Finalment, poseu una mica de sal, oli d'oliva i julivert sobre els calamarsets farcits.