Calamarsets amb capipota i cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Masana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 800 g de calamarsets
  • capipota
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 200 g de rossinyols
  • cava
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua i sal durant uns segons.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, poseu en un cassó la ceba, el porro, la pastanaga i el capipota, tot tallat a trossos, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir durant 3 hores. Seguidament, retireu el capipota, poseu-lo en una terrina, premeu-lo bé i deixeu-lo refredar a la nevera durant 24 hores. Després, traieu-lo de la terrina, talleu-ne una làmina una mica gruixuda, talleu-la a dauets i salteu aquests dauets en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els calamarsets tallats a trossos i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el tomàquet, els rossinyols i el cava i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu-ho i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.
Anar al contingut