Calamarsets amb capipota i cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Masana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 800 g de calamarsets
- capipota
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets
- 200 g de rossinyols
- cava
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua i sal durant uns segons.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, poseu en un cassó la ceba, el porro, la pastanaga i el capipota, tot tallat a trossos, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir durant 3 hores. Seguidament, retireu el capipota, poseu-lo en una terrina, premeu-lo bé i deixeu-lo refredar a la nevera durant 24 hores. Després, traieu-lo de la terrina, talleu-ne una làmina una mica gruixuda, talleu-la a dauets i salteu aquests dauets en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els calamarsets tallats a trossos i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el tomàquet, els rossinyols i el cava i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu-ho i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, poseu en un cassó la ceba, el porro, la pastanaga i el capipota, tot tallat a trossos, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir durant 3 hores. Seguidament, retireu el capipota, poseu-lo en una terrina, premeu-lo bé i deixeu-lo refredar a la nevera durant 24 hores. Després, traieu-lo de la terrina, talleu-ne una làmina una mica gruixuda, talleu-la a dauets i salteu aquests dauets en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els calamarsets tallats a trossos i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el tomàquet, els rossinyols i el cava i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu-ho i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.