Calamars farcits

Puntuació:

2,82 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
peix
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (294 vots)

Tags:

  • calamars

Canals:

Ingredients

  • 4 calamars de potera (més aviat grossos)
  • 2 botifarres de carn crua
  • 200 g de gambes de Palamós (mitjanes)
  • sal
  • pebre
  • 2 l d'aigua mineral
  • 2 cullerada de tomata de conserva casolana
  • oil d'oliva
  • Per a la picada:
  • 1 llesca fina de pa torrat
  • 4 o 5 alls grossos
  • 4 o 5 branques de julivert
  • 12 o 14 ametlles torrades
  • 3 o 4 avellanes torrades

Elaboració

Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, les botifarres sense pell,
les cues de gamba pelades, el suc dels caps de les gambes, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la tomata. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els calamars farcits i deixeu-los daurar durant un parell de minuts.

Després, poseu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter el pa torrat, els alls, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho tot amb la mà de morter.

Tot seguit, quan la cassola dels calamars arrenqui el bull afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu-ho a remenar.

I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció.

Fotos de la recepta (1)

Valoració nutricional

sticsa

El tomàquet conté una gran quantitat de licopè, un potent antioxidant responsable del seu color vermell, que es manté en el tomàquet encara que el cuinem.

El restaurant

Cuines de casa

Cuiner: Martí Sabrià

La música

La cançó: Bcn, Bcn

Intèrpret: Gato Pérez

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Receptes publicades:
    3750
    Vots rebuts:
    925845
    Comentaris rebuts:
    1173
    Seguidors:
    196