Calamars farcits
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 calamars de 150-200 g
- 50 g de molla de pa
- 1 escalunya
- 2 ous durs
- 200 g de gambes
- 20 g d'ametlla marcona
- 2 cebes
- 2 grans d'all
- 4 fulles de menta fresca
- pèsols bullits (opcional)
- fulles de rúcula
- farina
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una paella i incorporeu-hi l'escalunya.
Tot seguit afegiu-hi les potes dels calamars. Quan estiguin daurades incorporeu-hi les gambes pelades i la molla de pa, que prèviament haureu remullat amb mig litre d'aigua i mig litre de llet, i els ous durs. Afegiu-hi també una mica de sal i una mica de menta. Barregeu-ho i retireu-ho del foc. A continuació, poseu oli en una altra paella i afegiu-hi les cebes, els caps de les gambes, els grans d'all i les ametlles. Incorporeu-hi una mica més d'oli i aixafeu els caps de les gambes per donar-hi sabor. Deixeu-ho coure a foc lent durant 20 o 30 minuts. Heu de tenir en compte que la ceba ha de quedar tova i amb una mica de color. Després passeu la salsa per un colador mirant que vagi a parar a un cassó. Llavors poseu el farciment dels calamars en una màniga de plàstic i farciu els calamars. Enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli. Mentrestant, escalfeu la salsa. Quan els calamars estiguin daurats, poseu un parell de cullerades de salsa en un plat i afegiu-hi els calamars al damunt. Incorporeu-hi unes fulles de rúcula i pèsols bullits. I per acabar, afegiu-hi una mica d'oli de menta al voltant.
Tot seguit afegiu-hi les potes dels calamars. Quan estiguin daurades incorporeu-hi les gambes pelades i la molla de pa, que prèviament haureu remullat amb mig litre d'aigua i mig litre de llet, i els ous durs. Afegiu-hi també una mica de sal i una mica de menta. Barregeu-ho i retireu-ho del foc. A continuació, poseu oli en una altra paella i afegiu-hi les cebes, els caps de les gambes, els grans d'all i les ametlles. Incorporeu-hi una mica més d'oli i aixafeu els caps de les gambes per donar-hi sabor. Deixeu-ho coure a foc lent durant 20 o 30 minuts. Heu de tenir en compte que la ceba ha de quedar tova i amb una mica de color. Després passeu la salsa per un colador mirant que vagi a parar a un cassó. Llavors poseu el farciment dels calamars en una màniga de plàstic i farciu els calamars. Enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli. Mentrestant, escalfeu la salsa. Quan els calamars estiguin daurats, poseu un parell de cullerades de salsa en un plat i afegiu-hi els calamars al damunt. Incorporeu-hi unes fulles de rúcula i pèsols bullits. I per acabar, afegiu-hi una mica d'oli de menta al voltant.