Calamars farcits

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mercè Navarro
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 calamars de 150-200 g
  • 50 g de molla de pa
  • 1 escalunya
  • 2 ous durs
  • 200 g de gambes
  • 20 g d'ametlla marcona
  • 2 cebes
  • 2 grans d'all
  • 4 fulles de menta fresca
  • pèsols bullits (opcional)
  • fulles de rúcula
  • farina
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una paella i incorporeu-hi l'escalunya.
Tot seguit afegiu-hi les potes dels calamars. Quan estiguin daurades incorporeu-hi les gambes pelades i la molla de pa, que prèviament haureu remullat amb mig litre d'aigua i mig litre de llet, i els ous durs. Afegiu-hi també una mica de sal i una mica de menta. Barregeu-ho i retireu-ho del foc. A continuació, poseu oli en una altra paella i afegiu-hi les cebes, els caps de les gambes, els grans d'all i les ametlles. Incorporeu-hi una mica més d'oli i aixafeu els caps de les gambes per donar-hi sabor. Deixeu-ho coure a foc lent durant 20 o 30 minuts. Heu de tenir en compte que la ceba ha de quedar tova i amb una mica de color. Després passeu la salsa per un colador mirant que vagi a parar a un cassó. Llavors poseu el farciment dels calamars en una màniga de plàstic i farciu els calamars. Enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli. Mentrestant, escalfeu la salsa. Quan els calamars estiguin daurats, poseu un parell de cullerades de salsa en un plat i afegiu-hi els calamars al damunt. Incorporeu-hi unes fulles de rúcula i pèsols bullits. I per acabar, afegiu-hi una mica d'oli de menta al voltant.
Anar al contingut