Calamars farcits amb rossinyols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Pagès i Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 8 calamars
  • 1/2 kg de carn picada (porc i vedella)
  • 1 ou dur
  • 1 ceba grossa
  • 400 g de tomàquets vermells
  • 1 got de vi blanc sec
  • sal i pebre
  • 100 g de pèsols nets
  • 200 g de rossinyols
  • all i julivert
  • 100 g de farina
  • oli d'oliva
  • Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • 50 g de pinyons
  • 1 presa de xocolata negra

PREPARACIÓ

En una paella amb l'oli ben calent, salteu les potes i les ales dels calamars tallades ben petites.
Quan estiguin una mica daurades afegiu-hi el julivert, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. A continuació, en un bol poseu-hi la carn picada, l'ou dur picat i les potes de calamars saltades, rectifiqueu-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé. Seguidament, farciu els calamars amb aquesta barreja, tanqueu-los amb un escuradents, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin ben daurats, retireu-los i reserveu-los.

Per fer la picada, poseu en un bol la xocolata negra, els pinyons i el gra d'all i tritureu-ho tot amb el morter.

Per fer el sofregit, a la mateixa paella dels calamars afegiu-hi la ceba picada i el vi i deixeu-la confitar. Quan estigui ben daurada, poseu-hi el tomàquet picat, rectifiqueu de sal i remeneu-ho bé.

Tot seguit, poseu el sofregit en una cassola juntament amb els calamars, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 35 minuts. Finalment, afegiu-hi la picada, els pèsols i els rossinyols i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Anar al contingut