Calamars en tinta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 12 calamars mitjans
- tinta de calamar
- 4 tomàquets
- 1 pebrot verd
- 2 cebes mitjanes
- 2 porros
- 5 alls
- 1 llesca de pa sec
- 1,5 l de brou de verdures o de crancs
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli sofregiu els alls laminats durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi el pebrot i la ceba tallats a la juliana. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el porro tallat a trossos, el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir a foc suau.
A continuació, afegiu-hi la tinta, el pa tallat a trossos, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant mitja hora.
Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó i deixeu-ho reduir durant 10 minuts.
Finalment, afegiu-hi els calamars i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Seguidament, afegiu-hi el pebrot i la ceba tallats a la juliana. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el porro tallat a trossos, el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir a foc suau.
A continuació, afegiu-hi la tinta, el pa tallat a trossos, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant mitja hora.
Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó i deixeu-ho reduir durant 10 minuts.
Finalment, afegiu-hi els calamars i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.