Calamars en tinta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 12 calamars mitjans
  • tinta de calamar
  • 4 tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 porros
  • 5 alls
  • 1 llesca de pa sec
  • 1,5 l de brou de verdures o de crancs
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli sofregiu els alls laminats durant un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi el pebrot i la ceba tallats a la juliana. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el porro tallat a trossos, el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir a foc suau.

A continuació, afegiu-hi la tinta, el pa tallat a trossos, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant mitja hora.

Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó i deixeu-ho reduir durant 10 minuts.

Finalment, afegiu-hi els calamars i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut