Calamars amb pèsols i botifarrons de ceba
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Calamars amb pèsols i botifarrons de ceba
- (per a 4 persones)
- 3 botifarrons de ceba
- 2 calamars de potera
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets
- ¿ kg de pèsols frescos
- 1 got de vi ranci
PREPARACIÓ
1. Triem una cassola que pugui anar després al forn i la posem, primer, al foc. Hi afegim oli i marquem els botifarrons tallats abans a rodanxes amples.
2. Deixem els botifarrons a sobre d'un paper de cuina perquè hi deixin anar l'excés de greix.
3. Tallem cada calamar en tres o quatre trossos i els tomàquets a dauets.
4. A la mateixa cassola que hem marcat els botifarrons, hi aboquem el calamar, els alls sencers i els dauets de tomàquet.
5. Salpebrem els ingredients de la cassola, la tapem i deixem que es cogui tot, a poc a poc, uns 20 minuts.
6. Quan el calamar ja sigui cuit, hi aboquem els pèsols i el got de vi ranci i ho fem coure tot uns 10 minuts, sense tapar-ho.
7. Hi afegim els botifarrons i els deixem coure 5 minuts més. Ja podem emplatar-ho!
2. Deixem els botifarrons a sobre d'un paper de cuina perquè hi deixin anar l'excés de greix.
3. Tallem cada calamar en tres o quatre trossos i els tomàquets a dauets.
4. A la mateixa cassola que hem marcat els botifarrons, hi aboquem el calamar, els alls sencers i els dauets de tomàquet.
5. Salpebrem els ingredients de la cassola, la tapem i deixem que es cogui tot, a poc a poc, uns 20 minuts.
6. Quan el calamar ja sigui cuit, hi aboquem els pèsols i el got de vi ranci i ho fem coure tot uns 10 minuts, sense tapar-ho.
7. Hi afegim els botifarrons i els deixem coure 5 minuts més. Ja podem emplatar-ho!