Calamars amb cremós de moniato
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Pasqual
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès
INGREDIENTS
- 100 g de calamars
- 3 moniatos
- 1/2 l de brou d'aviram
- oli d'oliva
- llavors de cardamom
- sal
- 4 ous de guatlla
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc
- 200 g de rossinyols (o camagrocs)
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- romaní
- oli de julivert
PREPARACIÓ
Poseu el llorer, els alls, el romaní i els rossinyols en un cassó amb oli i deixeu-ho confitar durant 10 minuts.
Per fer el cremós, escaliveu els moniatos al forn a 140 o 150 graus durant una hora i mitja. Peleu-los i poseu-los en un bol amb el brou i el cardamom. Tritureu-ho.
Feu coure els calamars en una paella amb oli. Quan comencin a estovar-se, retireu la paella del foc i deixeu-los acabar de coure.
A continuació feu bullir aigua en un cassó, afegiu-hi vinagre i remeneu-ho bé. Tot seguit, tireu-hi els ous sense closca i deixeu-los coure durant 3 minuts. Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i deixeu-los eixugar sobre un paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu els bolets, els ous, els calamars i el cremós. Podeu guarnir el plat amb una mica d'oli de julivert.
Per fer el cremós, escaliveu els moniatos al forn a 140 o 150 graus durant una hora i mitja. Peleu-los i poseu-los en un bol amb el brou i el cardamom. Tritureu-ho.
Feu coure els calamars en una paella amb oli. Quan comencin a estovar-se, retireu la paella del foc i deixeu-los acabar de coure.
A continuació feu bullir aigua en un cassó, afegiu-hi vinagre i remeneu-ho bé. Tot seguit, tireu-hi els ous sense closca i deixeu-los coure durant 3 minuts. Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i deixeu-los eixugar sobre un paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu els bolets, els ous, els calamars i el cremós. Podeu guarnir el plat amb una mica d'oli de julivert.