Calamars a la romana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Joan Piqué
INGREDIENTS
- 500 g de calamars
- 100 g de farina
- 2 ous
- 1 l d'oli d'oliva
- 1 tall de llimona
- 1 bol de maionesa
PREPARACIÓ
Feu tallar els calamars ni massa prims ni massa gruixuts.
Per començar a fer el plat, saleu els calamars, passeu-los per farina i per ou batut, i escorreu-los. A continuació, escalfeu l'oli, però no massa, i així evitareu que no quedin crus per dins i cremats per fora. Un cop cuits, traieu-los de la paella i poseu-los al damunt de paper absorbent. Per fer la maionesa, bateu un ou, una mica de sal i un raig de llimona amb la batedora. Seguiu batent-ho mentre hi aneu afegint l'oli de mica en mica. Podeu acompanyar els calamars amb un tros de llimona i una branca de julivert.
Per començar a fer el plat, saleu els calamars, passeu-los per farina i per ou batut, i escorreu-los. A continuació, escalfeu l'oli, però no massa, i així evitareu que no quedin crus per dins i cremats per fora. Un cop cuits, traieu-los de la paella i poseu-los al damunt de paper absorbent. Per fer la maionesa, bateu un ou, una mica de sal i un raig de llimona amb la batedora. Seguiu batent-ho mentre hi aneu afegint l'oli de mica en mica. Podeu acompanyar els calamars amb un tros de llimona i una branca de julivert.