Calamarins amb tinta farcits d'escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Cogul
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler del roser
INGREDIENTS
- 12 calamarins
- 6 bosses de tinta
- 12 escamarlans
- 1 l de brou de marisc
- 1 patata
- 12 cors de carxofa
- sal
- pebre
- oli d'oliva extra verge
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el brou en un cassó i bulliu-hi la patata pelada i tallada en rodanxes.
Després, tritureu-ho amb el 'túrmix' i torneu-ho a posar en un cassó. Afegiu-hi la tinta i remeneu-ho. A continuació, peleu la cua dels escamarlans sense separar-ne els caps. Salpebreu els escamarlans. Tot seguit, introduïu la cua de l'escamarlà dins del calamarí i salteu-ho en una paella amb oli ben roent. Mentrestant, bulliu els cors de carxofa, salteu-los i emplateu-los. I ja per acabar, emplateu els escamarlans al cantó de les carxofes i decoreu el plat amb les potes dels calamarins que prèviament haureu saltat.
Després, tritureu-ho amb el 'túrmix' i torneu-ho a posar en un cassó. Afegiu-hi la tinta i remeneu-ho. A continuació, peleu la cua dels escamarlans sense separar-ne els caps. Salpebreu els escamarlans. Tot seguit, introduïu la cua de l'escamarlà dins del calamarí i salteu-ho en una paella amb oli ben roent. Mentrestant, bulliu els cors de carxofa, salteu-los i emplateu-los. I ja per acabar, emplateu els escamarlans al cantó de les carxofes i decoreu el plat amb les potes dels calamarins que prèviament haureu saltat.